15 Şubat 2021 Pazartesi

Hakkari Yamaç Paraşütü

 


Hakkari Yamaç Paraşütü

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Hakkari karasal iklim hakimiyeti içerisindeki bir ildir. Karasal iklim olmasından da anlaşılacağı üzere sıcak ve kurak bir bölgedir. Ancak rakımı üst seviyelerdeki dağları, yamaç paraşütü keyfi sürmek isteyen tüm extreme spor severler için unutulmaz bir tecrübe olabilir. İlk kez 2012 yılında yamaç paraşütü ile taşınan Hakkari, adrenalini yüksek olan yamaç paraşütünde bir ilke imza atmıştır. Yüksek dağları, rüzgarlı havası ve geniş ovaları ile bilinen bu şehir UNESCO tarafından kültürel miraslar listesine alınmıştır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla bilinen Hakkari yamaç paraşütü keyfini ve tarihin ayak izlerini bünyesinde bulunduran bir şehirdir. Genellikle dağları ile ünlü bir şehirdir. Hakkari’de kurulan yamaç paraşütü okulları hizmet vermeye başlamıştır. Ancak kış aylarında aşırı soğuk  problemlerinden ötürü yamaç paraşütü açısından pek tercih edilen bir il değildir. Hakkari’de yamaç paraşütü yapmak istersek, hangi bölgelerinde yapabiliriz kısaca bir göz atmakta fayda var.

-        Hakkari Yüksekova ilçesindeki Mor dağı dağ  tırmanışı sporuyla birlikte yamaç paraşütçülerinin de tercih ettiği bir dağdır.

 

-        Cilo Dağı Türkiye’nin en yüksek 2. Dağı konumundadır. Zirvesine ulaşmak zorlu ve meşakatli bir iş olsa da, dağın eteklerinden yamaç paraşütü yapmak mümkündür.

      Balkaya Dağı Türkiye – Irak sınırındadır. yamaç paraşütü keyfi sürmek isteyen spor severler. Şemdinli ilçesine giderek bu keyfi sürebilirler. Spor yapılırken önlemler ve tedbirleralınmalıdır.

 

         Hakkari bir çok yamaç paraşütü severin aklına gelmeyecek bölgelerden biri olsa da özünde bir yamaç paraşütü şehridir. Çünkü yamaç paraşütü açısından Türkiye’deki en uygun hava şartlarına ve rakım oranına sahiptir. Bu sebepten ötürü yamaç paraşütçülerine hem harika bir eğlence ortamı, hem de harika bir tarihsel gezi koordinasyonu sağlayabilmektedir. Tarihsel ve kültürel olarak aynı zamanda eğlenmek için gelinebilecek, yüzyıllar önce yaşamış medeniyetlerin kültürel miraslarını görebilecek ve yamaç paraşütü yapacaksınız. Hakkari teoride bu eylemlerin tamamını gerçekleştirmek için mükemmel bir şehir. Her yamaç paraşütçüsünün muhakkak bir gün ziyaret etmesi gerekenler listesinde olması gereken şehir Hakkari.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yamac Pataşütü Eğitimi

 Tüekiye’nin en büyük ve en kaliteli yamaç paraşütü eğitimi okulu İstanbul’da açıldı  www.yamacparasutuegitimi.net  Filiysrlerine 2022 senes...